Перегляди: 422

Довкола острова Великий Північний - сплав на каяках в Києві

Маршрут "Довкола острова Великий Північний"  - це дивовижне поринання в світ руслових лісів, проток, островів, світу птахів та риб. Маршрут познайомить Вас з красою річки-протоки Бобрівня, яка розділяє острів Муромець на північну і південну частину. Бобрівня має довжину 2 000 метрів і восени перетворюється в мальовничу водну гладь серед багряного заплавного лісу. Бобрівня впадає в протоку Десенка, яка має найчистіші води у всій акваторії Києва. Десенкою ми будемо рухатись на північ повз західні береги острова Лопухуватий. Пройшовши Десенку, ми обнесемо невелику переливну греблю, яка розділяє Десенку від русла Десни і увійдемо в води Десни. Відпочинемо в усті Десни і продовжимо сплав рухаючись на північ до протоки між Осещиною і островом Вальковським. З протоки ми візьмемо курс на Південний Захід і пройшовши мис острова Великий Північний і головним руслом Дніпра повернемось в затоку Наталка.

Каякінг цим маршрутом - це можливість втекти від міської метушні і поринути в осінні руслові ліси, води величного Дніпра і Десни. Можливість попрактикуватись в сплавах на каяках. 

Нитка: Стартуємо від затоки Оболонь і через пробитець виходимо в Дніпро, переходимо головне русло і заходимо в протоку Бобрівня, через протоку потрапляємо в Десенку, а Десенкою йдемо уверх до місця переливної греблі між протокою Десенка і річкою Десна. Обносимо греблю між Десенкою і Десною, та півтори кілометри йдемо Десною до злиття Десни і Дніпра. Причалюємо на острів Великий Північний, відпочиваємо, а звідти вирушаємо на північ до берегів села Осещина з заходом мальовничу протоку між материком і островом Вальковський. З протоки якої знову потрапляємо в головне русло Дніпра і рухаємось до мису острова Великий Північний, йдемо головним руслом Дніпра і сплавляємось до затоки Наталка де і фінішуємо.

-------------------------------------------

Дата: 7 жовтня 2018 року;

Вартість(все включено)600 грн.

Тривалість походу:  1 день

Кілометраж водою: 27 км;

Складність: середня;

Місце збору групи: Оболонська набережна, неподалік метро Мінська

Місце фінішу: Оболонська набережна, неподалік метро Мінська;

-------------------------------------------

Організатор: Тойвоклуб

Координатор: Андрій Романчук

Деталі мандрівки і реєстрація: http://atu.in.ua/for-tourists/events/233-navkolo_ostrova_velukiy

Перегляди: 459

Анонс сплавів, що відбудуться в жовтні від туристичного клубу Toйвоклуб

Друзі, не проґавте чарівну багряну погоду жовтня. 

Запрошуємо вас приєднатись до наших сплавів, що відбудуться в цьому місяці. 

7 жовтня - Довкола острова Великий Північний;

14 жовтня - Велика Десенка - сплав на каяках з Гідропарку;

21 жовтня - Київський маршрут Данді Крокодила;

28 жовтня - Київське діскавері - сплав озерами і каналами Осокорків.

Приєднуйтесь і жовтень залишить свій багряний слід в ваших очах. 

Перегляди: 383

Київське діскавері | Сплав озерами і каналами Осокорків

Майбутній ландшафтний парк "Осокорки" - це заливні луги Дніпра на південному сході Києва, унікальна територія, як для щільно забудованого міста, що пронизана каналами, великими і малими озерами, заростями болотяних рослин і гаями з вільх, осоки і верби. До будівництва Київської ГЕС, ці землі кожної весни під час повені затоплювались Дніпром. Після того як вода відходили, на лугах залишався мул, що є природній добривом і луги розцвітали смарагдовим різнотрав'ям, на них паслись лосі, олені, навкруги дзвенів пташиний спів, а в озерах залишалось безліч риби, яка не встигла відійти в Дніпро після нересту.  

Сьогодні ця територія ще жива. Хоч оленів і лосів тут вже не побачиш, але сюди продовжують прилітати лелеки, білі і сірі чаплі, дикі качки і баклани. Канали і озера повні риби. Жителі Осокорків люблять гуляти цими чудовими землями.

В 2016 році Київські еко активісти започаткували ініціативу зі створення екологічного парку "Осокорки", що може стати справжньою окрасою лівого берега Дніпра в Києві. 

Каякінг на заливних лугах особливо приємний, адже ми пройдемось каскадом озер, які єднанні протоками і каналами, заглянемо в самі недоступні місця парку, насолодимось прохолодним озерним бризом і скупаємось в чистих водах озер на самих диких пляжах.

------------------------------------------------

Дата мандрівки: 23 вересня 2018 року

Вартість(все включено): 600 грн.;

Тривалість походу:  1 день

Кілометраж водою: 19 км;

Складність: для початківців;

Місце збору групи: пляж біля Південного мосту;

Місце фінішу: пляж біля Південного мосту;

Нитка: Дніпро - річка Підбірна - озеро Мартишів - Бобровий канал - озеро В'язки - озеро Тягле - озеро Небреж - повернення;

-----------------------------------------------

Організатор: Тойвоклуб

Координатор сплаву: Андрій Романчук

Деталі сплаву і реєстрація: http://atu.in.ua/for-tourists/events/247-kyivske-vylkovo-cplav-pivdennymy-osokorkamy-4

Перегляди: 326

Київський маршрут Данді Крокодила | cплав на каяках

Наш маршрут пролягатиме країною плавнів, проток і озер Південного Києва. Це дивовижні землі старого заповідника "Конча-Заспа". Тут збереглись острови унікального заплавного лісу з віковими дубами, вільхами, вербами і осокорами. В водах проток і озер метушаться зграї риб, в плавнях гніздяться птахи і тільки зрідка рибалки з вудками нагадують, що ми в Києві.

--------------------------------------------------

Нитка маршруту: Південний міст, устя річки Либідь, Київський водоспад, протока Коник, протоки і плавні Жукового острова, Сталінське метро, устя річки Віта, Козачий острів, Київський Титанік і повернення до Південного мосту

Дата: 16 вересня 2018 року;

Вартість(все включено): 600 грн.;

Тривалість походу:  1 день

Кілометраж водою: 22 км;

Місце збору групи: 8.00 - пляж біля Південного мосту;

Місце фінішу: 17.00 - пляж біля Південного мосту;

--------------------------------------------------

Організатор: ТойВоКлуб

Координатор: Андрій Романчук

Деталі мандрівки і реєстрація: http://atu.in.ua/for-tourists/events/255-u-poshukakh-richky-vita-cplav-na-kaiakakh-v-kyievi-6

Перегляди: 392

Довкола острова Муромець | Дніпро, Бобрівня, Десенка, Десна

Маршрут Довкола острова Муромець  - це дивовижне поринання в світ руслових лісів, проток, островів, полів водяних квітів і світу птахів та риб. Маршрут  познайомить Вас з красою річки-протоки Бобрівня, яка розділяє острів Муромець на північну і південну частину. Бобрівня має довжину 2 000 метрів і весною та на початку літа перетворюється в швидкоплинну річку з смарагдовими русловими лісами. Бобрівня впадає в протоку Десенка, яка має найчистіші води на всій  київській акваторії. Десенкою ми будемо рухатись на північ повз західне береги острова Лопухуватий. Пройшовши Десенку, ми обнесемо невелику переливну греблю, яка розділяє Десенку від русла Десни і увійдемо в одну із найбільших річок України - єдиної великої української річки, яка не перегороджена греблями ГЕС. На затишному березі Десни влаштуємо обідній перекус і ставши на воду увілляємося в величний Дніпро, який понесе нас, своєю, ще весняною потужною течією до берегів Оболоні.

Каякінг цим маршрутом - це можливість втекти від міської метушні і поринути в зелень руслових лісів і вод величного Дніпра і Десни. 

----------------------------------------------------------

Дата: 9 вересня 2018 року;

Вартість(все включено): 600 грн.

Тривалість походу:  1 день

Кілометраж водою: 18 км;

Складність: для початківців;

Місце збору групи: 8.00 - Оболонська набережна, неподалік собору і великих прапорів на бетонних плитах;

Місце фінішу: 17.00 - Оболонська набережна;

Нитка: Стартуємо від затоки Наталка і через пробитець виходимо в Дніпро, переходимо головне русло і заходимо в протоку Бобрівня, через протоку потрапляємо в Десенку, а Десенкою йдемо уверх до місця переливної греблі між протокою Десенка і річкою Десна. Обносимо греблю між Десенкою і Десною, та півтори кілометри йдемо Десною до злиття Десни і Дніпра. Причалюємо на острів Великий Північний, відпочиваємо, а звідти сплавляємось вниз по течії Дніпра до Оболоні. 

----------------------------------------------------------

Організатор: Тойвоклуб  

Координатор і гід: Андрій Романчук

Деталі мандрівки і реєстрація за посиланням: http://atu.in.ua/for-tourists/events/254-splav-verkhnimy-plavniamy-obolon-6

 

Перегляди: 394

ОСТРОВИ, МОСТИ, КАЯКИ -  СПЛАВ НА КАЯКАХ В КИЄВІ

 Наш маршрут пролягає уздовж Регіонального ландшафтного парку "Дніпрові острови" - це справжня зелена оаза серед метушливого Києва. Складається парк з 34 островів на річці Дніпро в Києві. Парк розташований на території 5 районів Києваː  Деснянського (острови Муромець, Лопуховатий, Собачий), Дніпровського (острови Венеціанський, Долобецький), Голосіївського (острови Великий, Козачий, Ольжин, Жуків (частково), Дикий, Лиска), Печерського (острів Малий і кілька безіменних) і Оболонського (острів Оболонський).

Каякінг цим маршрутом це поєднання відомих на весь світ пейзажів Києва з Дніпра, як то великі мости міста, Печерська Лавра чи Володимирська гірка, з затишними затоками, протоками і дивовижними зеленими нетрями островів. Ми висадимось на безлюдних пляжах міста, будемо відпочивати і насолоджуватись весною. 

------------------------------------------------

Дата: 2 вересня 2018 року

Вартість(все включено): 600 грн.;

Тривалість походу:  1 день

Кілометраж водою: 18 км;

Складність: для початківців;

Місце збору групи: 8.00 - Оболонська набережна, собору і великих мальованих прапорів на бетонних плитах, поблизу від станції метро Мінська;

Місце фінішу: 17.00 - Пляж біля Південного мосту, неподалік від станції метро Славутич;

------------------------------------------------

Організатор: ТойВоКлуб

Координатор: Андрій Романчук

Деталі мандрівки і реєстрація за посиланням: http://atu.in.ua/for-tourists/events/253-ostrovy-mosty-y-kayaky-splav-dniprom-v-kyyevi-4

Перегляди: 336

Довкола острова Муромець - Дніпро, Бобрівня, Десенка, Десна

Маршрут Довкола острова Муромець  - це дивовижне поринання в світ руслових лісів, проток, островів, полів водяних квітів і світу птахів та риб. Маршрут  познайомить Вас з красою річки-протоки Бобрівня, яка розділяє острів Муромець на північну і південну частину. Бобрівня має довжину 2 000 метрів і весною та на початку літа перетворюється в швидкоплинну річку з смарагдовими русловими лісами. Бобрівня впадає в протоку Десенка, яка має найчистіші води на всій  київській акваторії. Десенкою ми будемо рухатись на північ повз західне береги острова Лопухуватий. Пройшовши Десенку, ми обнесемо невелику переливну греблю, яка розділяє Десенку від русла Десни і увійдемо в одну із найбільших річок України - єдиної великої української річки, яка не перегороджена греблями ГЕС. На затишному березі Десни влаштуємо обідній перекус і ставши на воду увілляємося в величний Дніпро, який понесе нас, своєю, ще весняною потужною течією до берегів Оболоні.

Каякінг цим маршрутом - це можливість втекти від міської метушні і поринути в зелень руслових лісів і вод величного Дніпра і Десни. 

----------------------------------------------------------

Дата: 26 серпня 2018 року;

Вартість(все включено): 600 грн.

Тривалість походу:  1 день

Кілометраж водою: 18 км;

Складність: для початківців;

Місце збору групи: 8.00 - Оболонська набережна, неподалік собору і великих прапорів на бетонних плитах;

Місце фінішу: 17.00 - Оболонська набережна;

Нитка: Стартуємо від затоки Наталка і через пробитець виходимо в Дніпро, переходимо головне русло і заходимо в протоку Бобрівня, через протоку потрапляємо в Десенку, а Десенкою йдемо уверх до місця переливної греблі між протокою Десенка і річкою Десна. Обносимо греблю між Десенкою і Десною, та півтори кілометри йдемо Десною до злиття Десни і Дніпра. Причалюємо на острів Великий Північний, відпочиваємо, а звідти сплавляємось вниз по течії Дніпра до Оболоні. 

----------------------------------------------------------

Організатор: Тойвоклуб  

Координатор і гід: Андрій Романчук

Деталі мандрівки і реєстрація: http://atu.in.ua/for-tourists/events/634-splav-verkhnimy-plavniamy-obolon-8

Перегляди: 419

ОСТРОВИ, МОСТИ, КАЯКИ НА ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ

 Ми пройдемось акваторією Дніпра в Києві з синьо-жовтими прапорами і святковим настроєм, адже у нас свято - 24 серпня 1991 року наша Країна повернула собі Незалежність. 

 Наш маршрут пролягає уздовж Регіонального ландшафтного парку "Дніпрові острови" - це справжня зелена оаза серед метушливого Києва. Складається парк з 34 островів на річці Дніпро в Києві: острови Оболонський, Муромець, Лопуховатий, Венеціанський, Долобецький, острови Великий, Козачий, Ольжин, Жуків (частково), Дикий, Лиска, острів Малий і кілька безіменних.

 Каякінг цим маршрутом це поєднання відомих на весь світ пейзажів Києва з Дніпра, як то великі мости міста, Печерська Лавра чи Володимирська гірка, з затишними затоками, протоками і дивовижними зеленими нетрями островів. 

------------------------------------------------

Дата: 24 серпня 2018 року

Вартість(все включено): 600 грн.;

Тривалість походу:  1 день

Кілометраж водою: 18 км;

Складність: для початківців;

Місце збору групи: 8.00 - Оболонська набережна, біля собору і великих мальованих прапорів на бетонних плитах, неподалік від станції метро "Мінська";

Місце фінішу: 17.00 - Пляж біля Південного мосту, неподалік від станції метро "Славутич";

------------------------------------------------

Організатор: ТойВоКлуб

Координатор: Андрій Романчук

Реєстрація онлайн: http://atu.in.ua/for-tourists/events/633-ostrovy-mosty-y-kayaky-splav-dniprom-v-kyyevi-8

 

Перегляди: 406

ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ НА ДНІСТРІ | 5 ДНІВ В ДНІСТРОВСЬКОМУ КАНЬЙОНІ

Національний парк "Дністровський каньйон" - особливе місце. Навіть взимку в каньйоні бувають дні, коли повітря прогрівається до +16 градусів, а в році сто сонячних днів. Дністер, який утворив за мільйони років цю дивовижну смарагдову ущелину, протяжністю 250 кілометрів, протікає тут вільно, безе гребель і ГЕС, що для великих річок в Європі є справжньою екзотикою. Ландшафти нижньої частини Дністровського каньйону туристам нагадують південь Криму, адже тут приблизно однаковий мікроклімат, рослинний і тваринний світ.

Вартість: 3150 гривень

Дата: 22 - 26 серпня 2018 року

Тривалість походу: 5 днів /4 ночі;

Кілометраж водою: 105 км;

Складність: для початківців;

Місце старту: місто Заліщики, Тернопільська область;

Місце фінішу: Кам'янець - Подільський;

Нитка: Заліщики - Дорошівці - Горошова - Дністрове - Хотин - Брага

----------------------------------------------

Організатор: Тойвоклуб

Координатор: Андрій Романчук

Деталі сплаву і реєстрація: http://atu.in.ua/for-tourists/events/175-den-nezalezhnosti-na-dnistri  

Перегляди: 360

Довкола острова Муромець | Дніпро, Бобрівня, Десенка, Десна

Маршрут Довкола острова Муромець  - це дивовижне поринання в світ руслових лісів, проток, островів, полів водяних квітів і світу птахів та риб. Маршрут  познайомить Вас з красою річки-протоки Бобрівня, яка розділяє острів Муромець на північну і південну частину. Бобрівня має довжину 2 000 метрів і весною та на початку літа перетворюється в швидкоплинну річку з смарагдовими русловими лісами. Бобрівня впадає в протоку Десенка, яка має найчистіші води на всій  київській акваторії. Десенкою ми будемо рухатись на північ повз західне береги острова Лопухуватий. Пройшовши Десенку, ми обнесемо невелику переливну греблю, яка розділяє Десенку від русла Десни і увійдемо в одну із найбільших річок України - єдиної великої української річки, яка не перегороджена греблями ГЕС. На затишному березі Десни влаштуємо обідній перекус і ставши на воду увілляємося в величний Дніпро, який понесе нас, своєю, ще весняною потужною течією до берегів Оболоні.

Каякінг цим маршрутом - це можливість втекти від міської метушні і поринути в зелень руслових лісів і вод величного Дніпра і Десни. 

----------------------------------------------------------

Дата: 12 серпня 2018 року;

Вартість(все включено): 600 грн.

Тривалість походу:  1 день

Кілометраж водою: 18 км;

Складність: для початківців;

Місце збору групи: 8.00 - Оболонська набережна, неподалік собору і великих прапорів на бетонних плитах;

Місце фінішу: 17.00 - Оболонська набережна;

Нитка: Стартуємо від затоки Наталка і через пробитець виходимо в Дніпро, переходимо головне русло і заходимо в протоку Бобрівня, через протоку потрапляємо в Десенку, а Десенкою йдемо уверх до місця переливної греблі між протокою Десенка і річкою Десна. Обносимо греблю між Десенкою і Десною, та півтори кілометри йдемо Десною до злиття Десни і Дніпра. Причалюємо на острів Великий Північний, відпочиваємо, а звідти сплавляємось вниз по течії Дніпра до Оболоні. 

----------------------------------------------------------

Організатор: Тойвоклуб  

Координатор і гід: Андрій Романчук

Реєстрація онлайн: http://atu.in.ua/for-tourists/events/251-splav-verkhnimy-plavniamy-obolon-5