Про степ, дитинство і весняний похід

Перегляди: 955

Автор: Андрій Романчук, засновник сайту Активні тури UA

 Вперше я потрапив в степ у віці 12 років. Приїхав до тітки на літні канікули в Кропивницький. З Кропивницького ми поїхали в село Липняжка, що на берегах річечки Сухий Ташлик. Це був для мене ментальний шок, як для дитини, що виросла в глибокій долині Дністра - ці широкі простори, долина річки складена з гранітих скель і низьке червоне сонце по вечорах в небі. Ми катались на лісапетах по селу і околицях, ловили жирненьких карасів в Сухому Ташлику, плавали на гумовому човні по заростях кушеря, а після прогулянок їли печені в печі плачинди з медом і пили свіже молоко. Чатати далі... 

 Минули роки і вже в 2007 році, я потрапив на молодіжний табір "Шляхи Ексампею", що проходив на берегах річки Синюха.  В таборі, я побачив, як мої однолітки з Львова, Чернівців, Луцька і Києва дивувались природі Українського степу. 

 Вже в 2011 і 2015 роках, я побував на сплавах Синюхою і Південним Бугом. Тоді вдалось побачити і помилуватись поєднанням природи річки з степом і цими грандіозними гранітними велетнями по-берегах,що привертали погляд своїм смарагдовим обрамленням з свіжих весняних трав. Весною степ, річка і шум порогів - це якась казка. 

  Пам'ятаю, як запросив на сплав свого однокласника. На той час він вже більше 10 років жив у Львові. Для нього і його колеги, відвідати степ було чимось схожим на мої дитячі мандрівки, ментальний шок від місцевого устрою і споглядання незвичної природи місцевості, як для жителі Західної України. 

 Чому згадав всі ці моменти з мого життя? Згадав, бо сьогодні публікував мандрівку в календарі Активних турів UА, яка має назву "Долиною трьох каньйонів"! Цей похід пройде 4-5 травня 2019 року. Ви зможете близько познайомитись з степом, мабуть в найкращий час - весною! Побачите Трикратський ліс, Арбузинський, Актовський і Петропавлівський каньйони, а саме голове відкриєте для себе не звичні для вас Українські ландшафти! 

Як потрапити в похід і як доїхати? 

 Найлегше доїхати з Києва, потягом 148к до станції Вознесенськ, де вас буде чекати гід. А ось зі Львова, треба їхати з пересадками через станцію імені Тараса Шевченка в Смілі, чи Одесу. З Харкова можна доїхати прямим потягом ім. Джеймса Бонда:-) з номером 007 Харіків - Одеса, теж до станції Вознесенськ. 

Отож, друзі, переходьте за посилання і реєструйтесь в похід чарівним українським степом: http://atu.in.ua/for-tourists/events/690-dolynoiu-3-kh-kanioniv 

------------------------------------------------

Друзі, дякуємо вам, що прочитали статтю  на сайті-календарі Активні тури UA. Обирайте собі мандрівки і вперед до незвіданих ландшафтів.  

А якщо ви хочете індивідуальну мандрівку, для вас, ваших колег і друзів, то звертайтесь. Ми запропонуємо вам десятки найкращих варіантів. Звертайтесь за телефонами: +38 066 381 94 85, +38 067 174 90 58.

Пишіть на електронну пошту: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., або на мій фейсбук-месенджер: https://www.facebook.com/a.romanchuk86 

Мандруйте з радістю! 

Автор публікації - Андрій Романчук