З 17 по 20 грудня клуб "Гиля-Гуси" організовує сходження на Говерлу і Петрос!

16. 11. 20
Перегляди: 628

Рейтинг користувача: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Початок походу: 17.12.2016
Кінець: 20.12.2016
Тривалість: 4 дні/3 ночі

Минулого та позаминулого року на вихідні до дня св.Миколая ми піднімались на Говерлу і Петрос. Цього року ми не збираємось зраджувати цій традиції, і відкриваємо набір в групу на зимову поїздку в Карпати!

Зимовий похід на Говерлу і Петрос почнеться в с. Лазещина, звідки в перший день ми дійдемо до турбази Козьмещик, для поселення. До Лазещии з Франківська доїдемо приблизно за дві години, а далі кілька годин ходу до турбази Козьмещик.
Всі учасники групи будуть трохи стомлені після поїзду, автобусу, та першого переходу, а тому в перший день по плану у нас відпочинок на турбазі: селимось в один з будинків, готуємо вечерю, і відпочиваємо перед завтршнім виходом.
Козьмещик знаходиться між Петросом і Говерлою, що дуже зручно для радіальних виходів. Турбаза (туристичний притулок) являє собою простий дерев'яний будинок, зі скромним інтер'єром, двоповерхрвими лежаками. Але там чисто, сухо, і тепло.
На другий день після раннього підйому снідаємо, та йдемо на підкорення Говерли - найвищої вершини Карпат (2061м.). Все зайве залишаємо на базі, з собою беремо тільки додатковий одяг, термоси з чаєм, та невелику кількість їжі для перекусу в дорозі. Залежно від погоди, підйом на вершину та повернення на базу займуть 7-8 годин.
Повернувшись готуємо вечерю, відпочиваємо, набираємось сил для наступного дня.
На третій день після сніданку починаємо підйом на гору Петрос (2022м.). Орієнтовний час, потрібний на підйом і спуск - ті ж самі 7-8 годин, залежно від погоди.

Ввечорі влаштовуємо св'яткове вечерю та похід в сауну!

Похід хоч і зимовий, але не екстримальний: ночівлі заплановано не в наметах, а на турбазі, де всі зможуть обсушитись, відігрітись, та ночувати в теплі. Це дозволить полегшити вагу рюкзаків: для цієї поїїздки не потрібні намети та зимові спальники. Ще одна приємна дрібниця - на турбазі є можливість попаритись у сауні!
На четвертий день після сніданку збираємо речі, і йдемо в Лазещину, звідки їдемо у Франківськ.

Платіж учасника складає 1200грн. З цієї суми опачується:
- проживання на турбазі (3 доби);
- оплата рекреаційного збору за вхід в Карпатський Біосферний Заповідник та збору за сходження на Говерлу і Петрос;
- витрати на їжу на всі дні походу;
- балони для газових пальників;
- комплектація великої групової аптечки;
- оплата роботи організатора/інструктора/провідника;
Окремо оплачується:
- проїзд від Івано-Франківська в с. Лазещина, та з Лазещини у Франківськ. Плануємо наймати мікроавтобус на групу, і залежно від кількості людей в групі, проїзд буде коштувати від 100 до 150 грн. в одну сторону.

Кінцева дата реєстрації: 12.12.2016
Збір групи: залізничний вокзал м. Івано-Франківськ, 10:00 год. 17.12.2016р.
Завершення походу: 20.12.2016. В Івано-Фрнакіську зможемо бути орієнтовно до 17:00 год.

Деталі: http://turklub.com.ua/17122016-hoverla-na-svmykolaia

Komento Comments