Увага! Український туризм може зазнати колосальних втрат через масову вирубку лісів!

16. 11. 26
Перегляди: 1341

Рейтинг користувача: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

24 листопада на саміті ЄС, Українскьий президент, Петро Порошенко пообіцяв, європейським чиновникам, дозволити вільний продаж українського лісу кругляку!  Європейські чиновники взамін пообіцяли надати Україні кридит в розмірі 600 млн. євро! 

 Цитати з виступу презедента єврокомісії, Жан-Клода Юнкера.

"Я був радий тому, що український президент висловив намір зняти заборону на експорт деревини. Це було наша умова. Як я розумію, це буде зроблено протягом наступних декількох тижнів, що дасть нам можливість надати наступний транш на 600 млн євро  допомоги з нашого боку "

Весною 2015 року Верховна Рада року ухвалила закон, яким на 10 років заборонила експорт лісоматеріалів та пиломатеріалів в необробленому вигляді (лісу-кругляка), при цьому заборону на експорт лісоматеріалів деревних порід (крім сосни) було введено з 1 листопада 2015 року, а деревних порід сосни - з 1 січня 2017 року.

Експерти зазначають, що за декілька років до прийнятя мараторію, Україна втратила значні площі лісу, а лісистість зменшиласть на третину

Детально про знеліснення України читайте в статті з Вікіпедії: https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D1%96%D1%81%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D1%8F

Найбільшою мірою від вирубки лісів постраждає населення України, через висихання криниць і паводки,  постраждають біорізноманіття фауни і флори, а також індустрія туризму, адже хто поїде мандрувати полями з пеньків! 

Проект Активні тури UA закликає громадянське суспільство всіма законними методами переконати депутатів Верховної Ради не відміняти мараторій на вирубку лісів! 

 

 

 

 

Komento Comments