Уряд планує до 2026 року знищити водні туристичні маршрути в "Дністровському каньйоні"!

17. 01. 20
Перегляди: 1276

Рейтинг користувача: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

13 липня 2016 року український Уряд приняв розпорядження № 552-р "Про схвалення Програми розвитку гідроенергетики на період до 2026 року" !

В постанові говореться, що 2017 і 2018 роках будуть здійсненні роботи по проектуванню шести гідроелектростанцій на протязі 250 кілометрів найдовшого в Європі "Дністровського каньйону"!

В сестемі "Prozorro" опублікований тендер "Виконання проектних робіт: «Будівництво Верхньодністровського каскаду ГЕС. Техніко-економічне обґрунтування». Бюджет розробки  проекту забудови Верхнього Дністра складає 155 мільйонів гривень! 

У разі здійснення будівництва "Верхньодністровського каскаду ГЕС" європейський екологічний туризм втратить водні маршрути річкою Дністер, а саме наймальовничішими її руслом "Дністровським каньйоном"! Рівень збитків важко підрахувати, адже десятки українськиї туристичних клубів і фірм спеціалізуються на проведденні сплавів Дністром, а сотні  щороку організовують мандрівки Дністром! Також, нещодавно "Дністровським каньйоно почав курсувати туристичний теплохід на гребневому колисі "Юрій"!

Місцеві жителі, гідротехніки, науковці, екологи і депутати Тернопільської, Івано- Франківської і Чернівецької областей(на території цих областей і проектуються ГЕС) виступають проти забудови каскадом ГЕС "Дністровського каньйону" і підготували петицію до президента Петра Порошенка! 

Петицію можна підписати за посиланням: https://petition.president.gov.ua/petition/32695

Активні тури UA закликають приєднуйтесь до громадянської кампанії "Врятуй Дністер від ГЕС", та "Річки SOS", щоб захистити водні маршрути України від забудови і вберегти локації для активного і екологічного туризму! 

Фото: Василь Швець

Komento Comments