Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Календар турів

Немає заходів в календарі

Мандрівки від клубів України

Previous MonthNext Month
Квітень 2024
пн. вт. ср. чт. пт. сб. нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

12 січня розпочнеться зимовий похід "Говерла і Петрос 2017"

Ораганізатор: туристичний клуб "Простір Карпат"

 

Тривалість походу: чотири дні/три ночі
довжина маршруту: 47 км.
кінцева дата реєстрації: 01.12.2016
збір групи: залізничний вокзал м. Івано-Франківськ, 10:00 год. 12.01.2016р.
завершення походу: 15.01.2016. В Івано-Фрнакіську зможемо бути орієнтовно до 17:00 год.


Маршрут: с. Лазенщина — тур.База Кузьменщик —г.Говерла — тур.База Кузьменщик — г. Петрос — тур.База Кузьменщик — с. Лазенщина – м.Івано франківськ
Похід відбудеться за будь-якої погоди, кількості учасників не менше 5.!
Зимовий похід на Говерлу і Петрос почнеться в с. Лазещина, звідки в перший день ми дійдемо до турбази Козьмещик, для поселення. До Лазещии з Франківська доїдемо приблизно за дві години, а далі кілька годин ходу до турбази Козьмещик. 
Всі учасники групи будуть трохи стомлені після поїзду, автобусу, та першого переходу, а тому в перший день по плану у нас відпочинок на турбазі: селимось в один з будинків, готуємо вечерю, і відпочиваємо перед завтршнім виходом.
Козьмещик знаходиться між Петросом і Говерлою, що дуже зручно для радіальних виходів. Турбаза (туристичний притулок) являє собою простий дерев'яний будинок, зі скромним інтер'єром, двоповерхрвими лежаками. Але там чисто, сухо, і тепло.
На другий день після раннього підйому снідаємо, та йдемо на підкорення Говерли - найвищої вершини Карпат (2061м.). Все зайве залишаємо на базі, з собою беремо тільки додатковий одяг, термоси з чаєм, та невелику кількість їжі для перекусу в дорозі. Залежно від погоди, підйом на вершину та повернення на базу займуть 7-8 годин.
Повернувшись готуємо вечерю, відпочиваємо, набираємось сил для наступного дня.
На третій день після сніданку починаємо підйом на гору Петрос (2022м.). Орієнтовний час, потрібний на підйом і спуск - ті ж самі 7-8 годин, залежно від погоди.
Ввечорі влаштовуємо св'яткову вечерю та похід в сауну!
Похід хоч і зимовий, але не екстримальний: ночівлі заплановано не в наметах, а на турбазі, де всі зможуть обсушитись, відігрітись, та ночувати в теплі. Це дозволить полегшити вагу рюкзаків: для цієї поїїздки не потрібні намети та зимові спальники. Ще одна приємна дрібниця - на турбазі є можливість попаритись у сауні!
На четвертий день після сніданку збираємо речі, і йдемо в Лазещину, звідки їдемо у Франківськ.

витрати на похід: платіж на організаційні витрати 1500 грн. + дорога до тур.База Кузьменщик(50_150 грн. в одну сторону). Платіж включає витрати на проживання на тур.Базі Кузьменщик, закупівлю їжі на всі дні походу, хімічні грілки для рук та ніг, закупівлю і заправку газових балонів, закупівлю розхідних матеріалів, комплектацію групової аптечки, прокат спорядження (спальник, каремат, намет) для тих хто не має власного, оплачується окремо, оплату послуг організатора-інструктора-провідника.

Перегляди: 1956