На Дністер з Заліщицьким туристичним бюро! Приєднуйтесь!

Перегляди: 1612

 Після року в задушливих офісах всі ми маримо південними курортами, островами та пальмами, танцями до ранку і текіла-паті. Але, скажу я вам, в Україні є безліч місць, де і душа спочиває, і думки впорядковуються. Україна – найбільша країна Європи, і в нас є численні переваги, яких більше немає в жодній європейській країні – різноманітний клімат, культурні регіони, природа і люди. Мандруйте на північ, щоб відпочити в лісах, сплавлятися річками, рибалити. Їдьте на південь, щоб плескатися в морях і засмагати на сонечку. Беріть рюкзак і прямуйте в Карпати, щоб відчути гуцульський спосіб життя, смачно їсти та вивчати гори. А за веселою компанією і цікавим відпочинком на воді мандруйте з нами до Дністровського каньйону! 

 Дністровський каньйон простягається на 250 кілометрів від впадіння притоки Дністра Золотої Липи і до впадіння Збруча, а сама річка Дністер тече протягом 1362 кілометрів від Карпат до Чорного моря. Каньйон входить у 7 чудес України, а на його берегах розкинулися численні природні ландшафтні парки, заповідники, пам’ятки архітектури. Дністер розмежовує п’ять областей: Тернопільську, Хмельницьку, Івано-Франківську, Чернівецьку та Вінницьку, і в кожному регіоні є багато цікавинок, які просто необхідно подивитися!

 Звісно, за тиждень 250 кілометрів не пройдеш, а тим більше всю красу Дністра не зрозумієш. Заліщицьке туристичне бюро пропонує різні за тривалістю, маршрутом та складністю тури від дводенних до походів на тиждень. Якщо ви живете неподалік, збирайте друзів або просто приєднуйтеся до нас в одноденний похід, або міні-тур вихідного дня. За один день ми проходимо близько 20-27 км залежно від маршруту, у неквапному темпі, і маємо безліч часу для знайомства та спілкування з командою. Маршрути: Хмелева-Устечко, Устечко-Заліщики, Заліщики-Синьків. 

 Еко-вікенд передбачає ночівлю в каньйоні та сплав у денний час. За два дні ми проходимо близько 40-50 км залежно від обраного маршруту та програми, побачимо кілька містечок та сіл, а в одному з них зупинимося на ніч. На вікенд ми пропонуємо наступні маршрути: Берем’яни-Устечко-Заліщики, Устечко-Печорна-Городок, Незвисько-Берем’яни-Устечко, Заліщики-Виноградне-Колодрібка, Хмелева-Устечко-Заліщики, Нижнів-Будзин-Сокричин та інші. Кожен маршрут по-своєму цікавий зі своїми пам’ятками: мурами, вежами, скельними монастирями та печерами. Про печери трохи пізніше, щоб їх відвідати, треба їхати мінімум дні на 4-5. 

 Особливу романтику і колорит має вечірня ватра, знайомство із групою та «злагодження» команди. Ввечері на вас чекає смачна вечеря на вогні, гарячий чай, розмови, спілкування та ігри. А як же пречудово смакує звичайнісінька їжа, зварена на вогні! Ви не маєте дбати про безліч консерв і мівіни в дорогу, або турбуватися про те, що будете їсти в поході, бо у вартість туру все це вже входить! Тому беріть із собою лише рекомендовані речі для сплаву та особисті речі і те, що ви знаєте, може вам знадобитися протягом цих днів у сплаві. 

 Для більш досвідчених туристів, або просто для тих, хто хоче детальніше ознайомитися із природою Дністра, ми пропонуємо 4- і більше денні тури, або на цілий тиждень. Ми так звикли до цивілізації, магазинів, техніки та комфорту, але так часто хочеться втекти з міст у дикі краї, побути на самоті із природою, або разом із командою. Ось ми вам пропонуємо унікальну можливість перевірити себе, а заодно закинути всі свої справи і метушню, і поринути у безкраї степи та ліси дністрового каньйону. Маршрути на кілька днів варіюються, від 100 км і більше. Всі ці дні ми не тільки сплавляємось та спимо вночі: вдень ми відвідуємо місцеві цікавинки: замки, фортеці, водоспади і печери. На печеру Оптимістичну в нас запланований цілий день із переїздом, екскурсією та інструктажем, а також годинка місцевої гостинності. Доречі, Оптимістична – печера-рекордсмен: вона посіла перше місце у книзі рекордів Гіннесса як найдовша печера Євразії. На сьогодні вивчено та досліджено понад 250 км, а ще скільки може ховатися під землею! Вона була відкрита лише у 60-х роках львівськими спелеологами, і з тих пір в ній активно проводяться дослідження, а також туристичні програми. Можете й самостійно приїхати до печери, але краще з нами – ми все організуємо і доставимо до місця.  

 На закуску – велична Хотинська фортеця – справжня пам’ятка архітектури, історії та культури. Також входить у сім чудес України. У середні віки та пізніше вона слугувала як оборонна споруда, пережила і татарську навалу, і спроби захоплення з боку турків. Наразі відкрита як музей. Вночі фортеця підсвічується лампами і випромінює світло на похилі береги Дністра. 

 На нашому шляху зустрічатимуться ще багато цікавинок, про які ми просто не в змозі зараз тут розказати, бо це треба бачити на власні очі, ходити власними ногами, відчувати і запам’ятовувати. Тому не вагайтеся, замовляйте еко-сплави Дністром  від Заліщицького туристичного бюро, і приєднуйтеся до нашої активної команди.  

Наші контакти: 

Сайт: https://splav-dnistrom.com

Телефон: +38 099 190 05 10, +3 097 762 31 64

Сторінка координатора клубу: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008943009576