Клуб "Гиля-Гуси" 27 листопада проведе спелеомандрівку в печеру Оптимістична!

16. 11. 17
Перегляди: 346

Рейтинг користувача: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Оптимістична - найдовша печера Європи, і друга по протяжності печера світу! Ще донедавна вхід в Оптимістичну був закритий, і потрапити туди можна було лише у складі дослідницьких експедицій. Лише кілька років тому умови потрапляння в Оптимістичну спростили, і тепер там можна побувати, домовившись з професійними спелеологами.
Протяжність розвіданих ходів Оптимістичної сягає майже 250 км., але дослідники постійно відкривають і наносять на карту нові райони і ходи, тому справжня їх протяжність нікому не відома.
Ходи і зали цієї печери утворюють дуже складний лабіринт, з якого пересічна людина ніколи не знайде вихід, тому без досвідченого провідника там робити нічого. Під час нашого спелеопоходу ми пройдемо довгий маршрут, до одного з підземних озер.

Програма поїздки:

День 1:
В суботу до 7:00 ранку Група збирається в Кам'янці-Подільському. Там нас вже буде чекати мікроавтобус, яким разом їдемо в Тернопільську область, в село Королівка. Такий спосіб добратись до Королівки - найшвидший. Оскільки у нас по плану тривалий спелеовихід, то до печери нам потрібно добратись якомога раніше. Після поселення на турбазу снідаємо, та йдемо в печеру. Наш маршрут - до одного з великих підземних озер займе не менше 10 годин ходу. 
Озеро "1 травня" має форму глечика. Тобто, воно розширюється під водою, де має розміри приблизно 20Х30 метрів, і утворює сифон, через який проходили тільки спелеодайвери. Ми з собою аквалангів не беремо, але в озері ОБОВ'ЯЗКОВО СКУПАЄМОСЬ!!! Саме так, це не помилка, це просто самий шалений пункт програми!!! Ми не просто спустимось на десять годин під землю і потрапимо в місце, яке бачили зовсім не багато людей, ми ще й скупаємось у кришталево чистій воді, підсвітивши озеро ліхтарями! Тому в цей спелеопохід потрібно взяти ще й купальні костюми :)
Після повернення на базу влаштовуємо вечірні посиденьки.


День 2:
Після сніданку виселяємось з бази, і їдемо в Тернопіль. У нас буде вдосталь часу, щоб погуляти файним містом, відвідати його затишні кав'ярні. У Тернополі будемо орієнтовно до 13:00 години, але квитки з Тернополя рекомендується брати на вечірні поїзди, щоб мати час на прогулянку містом, і мати запас на випадок затримок в дорозі.

Платіж учасника становить 1350 грн. З цієї суми оплачується:
        - Витрати на їжу;
        - Проживання на базі спелеологів;
        - Оплата довгої екскурсії в печеру,оплата роботи провідника-спелеолога;
Окремо оплачується:
        - Квитки на поїзди до Кам'янця та з Тернополя
        - проїзд з Кам'янця до Королівки (оренда мікроавтобусу 500грн. на групу), та проїзд громадським транспортом з Королівки до Тернополя;
       - При потребі оренда налобного ліхтарика, шолома, комбінезона, та гумових чобіт для спелеовиходу в печеру. Якщо маєте власний підходящий одяг, взуття, шолом, та налобний ліхтар - беріть все своє;


ВАЖЛИВО: кількість місць в групі обмежена, можемо взяти не більше 7 учасників. Тому просимо бронювати місця завчасно!

http://turklub.com.ua/19112016-pechera-optymistychna

Збір у Тернополі!

Дати: 26 листопада о 7:00 — 27 листопада о 13:00

Komento Comments