Анонс! 20 травня в Києві відбудеться сплав Довкола острова Муромець! Приєднуйтесь!

18. 05. 15
Перегляди: 379

Рейтинг користувача: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Довкола острова Муромець | Дніпро, Бобрівня, Десенка, Десна

Маршрут Довкола острова Муромець  - це дивовижне поринання в світ руслових лісів, проток, островів, полів водяних квітів і світу птахів та риб. Маршрут  познайомить Вас з красою річки-протоки Бобрівня, яка розділяє острів Муромець на північну і південну частину. Бобрівня має довжину 2 000 метрів і весною та на початку літа перетворюється в швидкоплинну річку з смарагдовими русловими лісами. Бобрівня впадає в протоку Десенка, яка має найчистіші води на всій  київській акваторії. Десенкою ми будемо рухатись на північ повз західне береги острова Лопухуватий. Пройшовши Десенку, ми обнесемо невелику переливну греблю, яка розділяє Десенку від русла Десни і увійдемо в одну із найбільших річок України - єдиної великої української річки, яка не перегороджена греблями ГЕС. На затишному березі Десни влаштуємо обідній перекус і ставши на воду увілляємося в величний Дніпро, який понесе нас, своєю, ще весняною потужною течією до берегів Оболоні.

Каякінг цим маршрутом - це можливість втекти від міської метушні і поринути в зелень руслових лісів і вод величного Дніпра і Десни. 

----------------------------------------------------------

Дата: 20 травня 2018 року;

Вартість(все включено): 600 грн.

Тривалість походу:  1 день

Кілометраж водою: 18 км;

Складність: для початківців;

Місце збору групи: 8.00 - Оболонська набережна, неподалік собору і великих прапорів на бетонних плитах;

Місце фінішу: 17.00 - Оболонська набережна;

Нитка: Стартуємо від затоки Наталка і через пробитець виходимо в Дніпро, переходимо головне русло і заходимо в протоку Бобрівня, через протоку потрапляємо в Десенку, а Десенкою йдемо уверх до місця переливної греблі між протокою Десенка і річкою Десна. Обносимо греблю між Десенкою і Десною, та півтори кілометри йдемо Десною до злиття Десни і Дніпра. Причалюємо на острів Великий Північний, відпочиваємо, а звідти сплавляємось вниз по течії Дніпра до Оболоні. 

----------------------------------------------------------

Організатор: Тойвоклуб  

Координатор і гід: Андрій Романчук

Деталі мандрівки і реєстрація за посиланням: http://atu.in.ua/for-tourists/events/239-splav-verkhnimy-plavniamy-obolon-2

Komento Comments