Анонс! 13 жовтня в Києві відбудеться сплав "Київське Діскавері - озерами і каналами Осокорків"! Приєднуйтесь!

18. 10. 10
Перегляди: 331

Рейтинг користувача: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Київське діскавері | Сплав озерами і каналами Осокорків

Майбутній ландшафтний парк "Осокорки" - це заливні луги Дніпра на південному сході Києва, унікальна територія, як для щільно забудованого міста, що пронизана каналами, великими і малими озерами, заростями болотяних рослин і гаями з вільх, осоки і верби.

До будівництва Київської ГЕС, ці землі кожної весни під час повені заливались водами Дніпра. Після того як вода відходили, на лугах залишався мул, що є природній добривом і луги розцвітали смарагдовим різнотрав'ям, на них паслись лосі, олені, навкруги дзвенів пташиний спів, а в озерах залишалось безліч риби, яка не встигла відійти в Дніпро після нересту.  

Сьогодні ця територія ще жива. Хоч оленів і лосів тут вже не побачиш, але сюди продовжують прилітати лелеки, білі і сірі чаплі, дикі качки і баклани. Канали і озера повні риби. Жителі Осокорків люблять гуляти цими чудовими землями.

В 2016 році Київські еко активісти започаткували ініціативу зі створення парку, що може стати справжньою окрасою лівого берега Дніпра в Києві. 

Каякінг на заливних лугах особливо приємний, адже ми пройдемось каскадом озер, які єднанні протоками і каналами, заглянемо в самі недоступні місця парку, насолодимось прохолодним озерним бризом і скупаємось в чистих водах озер на самих диких пляжах. 

--------------------------------------

Тривалість походу:  1 день

Дати: 13 жовтня 2018 року

Вартість(все включено): 600 грн.;

Кілометраж водою: 18 км;

Складність: для початківців;

Місце збору групи: 8.00, пляж біля Південного мосту;

Місце фінішу: 17.00, пляж біля Південного мосту;

Нитка: Дніпро - Вхідний канал - озеро Підбірна - Мартишевський канал - озеро Мартишів - Бобровий канал - озеро В'язки - озеро Тягле - Озеро Небреж і повернення на фініш маршруту;

--------------------------------------

Організатор: Тойвоклуб  

Координатор сплаву і гід: Андрій Романчук

Деталі сплаву і реєстрація за посиланням: http://atu.in.ua/for-tourists/events/260-kyivske-vylkovo-cplav-pivdennymy-osokorkamy-5

 

Komento Comments